Hygieniapassi
Selkokielinen hygieniapassikoulutus ja tarkoitettu sinulle, joka tarvitset selkokielistä ja hitaammin etenevää hygieniapassikoulutusta. Koulutus etenee rauhallisesti ja kouluttaja käyttää yksinkertaista kieltä. Selkokielinen koulutus sopii myös henkilöille, joilla suomi ei ole äidinkieli. Koulutus pidetään suomen kielellä.
Koulutuksessa tutustutaan elintarvikehygienian perustietoihin, elintarvikelakiin sekä omavalvontaan ja suoritetaan hygieniapassitesti.
Kun suoritat hygieniapassin, sinä osoitat, että osaat perusasiat elintarvikehygieniasta ja osaat käsitellä ruokaa turvallisesti. Suomalaisen lainsäädännön mukaan pitää olla hygieniapassi, jos sinä työskentelet mm. kahvilassa, ammattikeittiössä, elintarviketeollisuudessa tai päivittäistavarakaupassa.
Koulutuksen sisältö:
- perustiedot mikrobiologiasta ja elintarvikkeiden saastumisesta (kontaminaatio)
- ruokamyrkytykset
- hygieeniset työtavat
- henkilökohtainen hygienia
- puhtaanapito
- omavalvonta
- lainsäädäntö ja viranomaiset
- hygieniaosaamistesti
Koulutusaika ja -paikka
Koulutus kestää kaksi (2) päivää, klo 8-14. Se järjestetään Lappeenrannassa osoitteessa Pohjolankatu 10 .
Lisätiedot
Ilmoittautuminen koulutukseen aukeaa 60 vuorokautta ennen ja päättyy 7 päivää ennen koulutuksen alkamista.
Koulutuksen hinta on 276,10 € (sis. alv 25,5 %).
Testin suorittaminen: hygieniatestilomake on suomenkielinen tai englanninkielinen. Testaaja lukee testikysymykset ääneen suomen kielellä. Lisäksi testaaja on kääntänyt vaikeita sanoja valmiiksi selkeämmälle kielelle.
Testissä voi olla mukana sanakirja. Sanakirjassa ei saa olla kirjoitettuja merkintöjä.
Hygieniapassitestiä varten tarvitset virallisen, voimassa olevan kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Suomalainen ajokortti käy.
Kouluttajana toimii Johanna Toivola, puh. 040 483 0442, johanna.toivola@edusampo.fi.
Alla olevasta punaisesta linkistä löytyvä opiskelumateriaali on suunniteltu erityisesti selko- ja vieraskielisille.
Lisätietoja antaa
Lisätietoja koulutuksesta: lehtori Johanna Toivola, johanna.toivola@edusampo.fi, p. 040 483 0442
Lisätietoja ilmoittautumisesta: koulutussihteeri Niina Välkevirta, niina.valkevirta@edusampo.fi, p.040 626 4468
Toteutamme koulutusta myös ryhmille tarjousperusteisesti. Pienin ryhmälle tehtävä tarjous on kymmenen osallistujaa. Jos olet kiinnostunut ryhmälle toteutettavasta koulutuksesta tai testistä, laita viestiä ravintola- ja catering-alan asiakasvastaava Miia Rauhamäelle, miia.rauhamaki@edusampo.fi.