Osoita hygieniaosaamisesi!
Käsitteletkö työssäsi pakkaamattomia, helposti pilaantuvia elintarvikkeita ja työskentelet elintarvikehuoneistossa, kuten kahvilassa, ravintolassa, suurkeittiössä, pikaruokaravintolassa tai elintarvikemyymälässä? Tarvitset hygieniapassin, mikäli vastasit kyllä!
Opiskele itsenäisesti ja tule hygieniapassitestiin näyttämään osaamisesi.
1.1.2020 alkaen hygieniaosaamisen osoittamiseen soveltuu vain hyväksytysti suoritettu Ruokaviraston hygieniapassi. Elintarvikealan toimija varmistaa tämän vaatimuksen toteutumisesta työntekijöidensä osalta osana omavalvontaa.
Hygieniapassi on suoritettava viimeistään kolmen kuukauden kuluttua työn aloittamisessa.
Aika ja -paikka
Testille on varattu testipäivänä aikaa yksi tunti, klo 15–16. Lappeenrannassa testit pidetään osoitteessa Pohjolankatu 10 ja Imatralla Tietäjänkatu 5. Lähetämme osallistujille sähköpostitse kutsun ennen testipäivää ja ilmoitamme tarkan paikan.
Lisätiedot
Ilmoittautuminen aukeaa 60 vuorokautta ennen ja päättyy 5 arkipäivää ennen testin alkamista.
Testin hinta on 57,70 € (sis. alv 25,5%)
Hyväksytystä suorituksesta saat Ruokaviraston myöntämän hygieniapassin, joka on voimassa toistaisesti.
Ota voimassa oleva kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan (passi, henkilökortti, oleskelulupa, suomalainen ajokortti). Henkilöllisyys tarkistetaan testilomakkeen palautuksen yhteydessä.
Testin voit tehdä suomen, ruotsin tai englannin kielellä. Mikäli haluat tehdä testin ruotsiksi tai englanniksi, olethan etukäteen yhteydessä koulutussihteeriin (ks. lisätietoja ilmoittautumisesta antaa).
Järjestämme myös hygieniapassitestin uusintoja, hinta 15,20 € (sis. alv 25,5%).
Opiskelumateriaalia itseopiskeluun löytyy runsaasti netistä: Lupa kokata (Ruokatieto Yhdistys ry), Tietoa elintarvikehygieniasta (Ruokavirasto), Ruokaa hygieenisesti (Opetushallitus), Hygieniaosaaminen Duuniin Edu.fi (selkokielellä).
Imatralla testaajana Marju Riikonen, puh. 040 136 4755, marju.riikonen@edusampo.fi.
Lappeenrannassa testaajina toimii
Rauni Paajanen, 040 136 4758, rauni.paajanen@edusampo.fi
Johanna Toivola, 040 483 0442, johanna.toivola@edusampo.fi
Lisätietoja ilmoittautumisesta antaa
Lappeenranta: koulutussihteeri Niina Välkevirta, puh. 040 626 4468, niina.valkevirta@edusampo.fi
Imatra: koulutussihteeri Merja Veijalainen, puh. 040 352 4433, merja.veijalainen@edusampo.fi
Toteutamme testejä myös ryhmille tarjousperusteisesti. Jos olet kiinnostunut ryhmälle toteutettavasta koulutuksesta tai testistä, laita viestiä ravintola- ja catering-alan asiakasvastaava Miia Rauhamäelle, miia.rauhamaki@edusampo.fi.